İçel Mersin

Alahan Manastırı

Adres: Geçimli Mahallesi Alahan / MUT / Mersin

Bir yıl boyunca Müzekart+ ile ise sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

Alahan Manastırı, Mersin İli, Mut İlçesi’nin 20 km. kuzeyinde Geçimli Mahallesi sınırları içerisinde oldukça yüksek 2 km. tırmanılan bir tepe üzerinde, Göksu Vadisinden 1000 m. denizden ise 1300 m. yükseklikte olup, doğu-batı yönünde uzanan bir teras üzerinde yer almaktadır. M.S. 474-491 yılları arasında İmparator olan İsaurialı Zenon’un yaptırdığı kabul edilmektedir. 5. ve 6. yüzyıllar, Hıristiyanların yoğun olarak Kutsal Topraklara hac ziyaretinde bulundukları bir dönemdir. Bu yolculuk sırasında Anadolu önemli bir geçiş noktası olmuş, buradaki hac merkezleri de ziyaret edilmiştir. Bölge halkının hac görevini yerine getirdiği önemli bir hac merkezi olmuştur. Alahan Manastırı’nda M.S. 5. yüzyıldan 6. yüzyıla kadar yapılmış Hıristiyanlık yapıları bulunmaktadır.