Diyarbakır

Cahit Sıtkı Tarancı Evi Kültür Müzesi

Giriş Ücreti: Ücretsiz

Bir yıl boyunca Müzekart ile 2 kez, Müzekart+ ile ise sınırsız ziyaret edebilirsiniz.

Diyarbakır Evleri’nin özelliklerini en özgün biçimdemuhafaza eden, en güzel örneklerden birisi Cahit Sıtkı Tarancı’nın doğduğuevdir. Diyarbakır İl Merkezi’nde, Camii Kebir Mahallesi, Cahit Sıtkı TarancıSokak No:3’de bulunan ev, 1733 tarihinde inşa edilmiştir. Daha sonra da CahitSıtkı Tarancı’nın ailesine intikal etmiştir. 2 Ekim 1910 tarihinde bu evdedünyaya gelen Cahit Sıtkı Tarancı’nın çocukluk ve gençlik yıllarının birbölümünün geçtiği bu tarihi ev; 1973 tarihinde Kültür Bakanlığı tarafından satınalınarak restore edildikten sonra, Cumhuriyetin 50. Yılında 29 Ekim 1973tarihinde Cahit Sıtkı Tarancı’nın anısını yaşatmak ve ismini ebedileştirmekamacı ile müze olarak hizmete açılmıştır.

Müze tadilat nedeniyle ziyarete kapalıdır.