Bursa

Türk İslam Eserleri Müzesi - Bursa

Çelebi Sultan Mehmet’in 1419 yılında, Yeşil Türbe’nin binalarından biri olarak cami, imaret, türbe ve han ile birlikte inşa ettirdiği Yeşil Medrese, günümüzde Türk-İslam Eserleri Müzesi olarak kullanılmaktadır.

Nisan-Ekim
Nisan-Ekim
Kasım-Mart
Kasım-Mart

Her gün açıktır.

Adres     : Bursa
E-posta  : iktm16@kulturturizm.gov.tr
Tel         : +90 (224) 220 99 26 - 220 70 19

1930-1972 yılları arasında Bura Arkeoloji Müzesi’ne ev sahipliği yapan ve genel bir müze özelliğinde olan bina 1975 yılından itibaren Türk İslam Eserleri Müzesi olarak ziyarete açılmıştır.

Tarihi medresede 12. yy’dan 20 yüzyıla uzanan maden, keramik, ahşap, işleme, silah, el yazması kitaplar, sikke, kitabeler ve mezar taşları ile etnografik malzemeler sergilenmektedir.